Contemporary Design

Contemporary Design sympathetic to natural surroundings
The new contemporary low energy home sits partially submerged into the land.

EXCEPTIONAL LIVING ACCOMMODATION

The accommodation is arranged with the kitchen, lounge and other living areas on the upper floor of the home, providing spectacular views across the site and beyond.

EXTERNAL FINISHES

The dark external finishes were chosen primarily to help the building blend into it’s surroundings but also to create a striking and dramatic effect which adds to visual drama of the home.

RENEWABLE ENERGY

In conjunction with the solar PV panels and inverters a Tesla Powerwall is installed which maximises the usage of energy generated by the solar panels.

DRESSING ROOM

Bespoke Italian Designer Dressing Room for Master-Suite

LOCAL STONE RETAINING WALL

The gabion retaining walls were constructed with recycled aggregate and faced with sandstone from the local quarry.

Lift

400kg Stannah Platform Lift providing full accessibility to house for all.